Foto: Cupra

Mattias Ekström tar värvning hos Cupra

Efter titlar i såväl touringklasser som rallycross tar sig Mattias Ekström an elektrisk racing. Han blir nu ambassadör och förare hos Cupra.

Mattias Ekström blir ambassadör för Cupras elektriska tävlingssatsning, eller ”e-ambassador” som titeln så fyndigt lyder. Med det är han även officiell förare för fabriksstallet.

Bilen i fråga är e-Racer som började testas förra året. Mattias Ekström kommer att vara delaktig i utvecklandet av modellen samt framtida tävlingsbilar från Cupra.

Foto: Cupra

– Att komma till Cupra är en naturlig väg för mig. Efter en karriär där jag har utforskat en rad olika förbränningsmotorer vill jag nu gå över till elektrisk racing med Cupra som är pionjärer inom området sedan märkets grundande, säger Ekström.

Cupra e-Racer kommer förmodligen mynna ut i en bil för den nya E TCR-serien som ska starta 2020. Även Hyundai håller på med en eldriven sportbil som med största sannolikhet ska köra i samma serie.

Foto: Cupra

Såväl e-Racer, Mattias Ekström som ett koncept av Cupras första gatbil kommer att finnas i tillverkarens monter under Frankfurtsalongen nästa månad.

Mattias Ekström har blivit mästare i STCC (1999), DTM (2004 och 2007) och Rallycross-VM (2016). Tidigare i år körde han Audis elsuv e-tron upp för störtloppsbacken i Kitzbühel.

Han blir dock inte förste svenska att tävla med el. Felix Rosenqvist körde Formel E

 2016-2018.

https://youtu.be/pWhoo1SwqOM