Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi Communications Motorsport Neumayr/Leo free of

Mattias Ekström tillbaka till DTM?

Det är många pusselbitar som ska falla på plats men allt ihärdigare rykten säger nu att Mattias Ekström återvänder till Audi och DTM. Men denna gång som teamchef.

Redan för någon månad sedan ryktades det att Audi inte skulle satsa pengar på Team EKS för 2019 och att de inte heller var intresserade av att köra el-rallycross 2021.

Mattias Ekström sade förra året att utan fabriksuppbackning skulle han inte köra VM i rallycross och inget torde ha förändrats i den frågan. Trots mer pengar från Audi i år har Mattias ingen seger i VM.

I DTM lämnar Mercedes skutan efter denna säsong vilket innebär att bara Audi och BMW återstår. DTM ändrar också reglerna för att kunna samarbeta med japansk GT-racing, vilket innebär fyrcylindriga motorer med turbo i stället för V8.

Dieter Gass, motorsportchef för Audi:

– För att det ska se något ut och vara värt det 2019 måste vi ha minst 16 bilar på startlinjen 2019. Det innebär att vi och BMW får plocka fram ytterligare ett tvåbilsteam vardera.

Och det är där Mattias Ekström kommer in i bilden. Enligt vad vi hör lobbar han nu intensivt för att få till detta och eftersom Ekström är en populär herre i Audi-kretsar torde han ligga bra till.

Det intressanta är att Dieter Gass utlovar att även ett privatteam i DTM ska få tillgång till den senaste tekniken. Som det är nu kör de med årsgamla bilar.

Aston Martin sägs vara intresserade av att gå med i DTM-cirkusen 2020 och sedan får vi se vad det blir av de japanska bilarna. Det har varit på tapeten många år utan att något egentligen skett.