100412 ekstrom stcc
100412 ekstrom stcc Foto: patrik lindgren.+4676-1453001.patrik@mediaempire.s

Mattias Ekström tillbaka till STCC

Det är dags att betala tillbaka tycker Mattias Ekström. Det var genom STCC, Picko Troberg och Rickard Rydell han kom fram i rampljuset. Nu sätter han upp ett tvåbilsteam i STCC.

Det är tillsammans med dalakamraten Tobias Johansson (Brovalen Motorsport) som Mattias återvänder till STCC. Denna gång som teamägare.

Med två Seat Leon (bensindrivna) och Roger Eriksson samt Dick Sahlén som förare tänker Mattias Ekström Juniorteam göra livet surt för de etablerade teamen. Roger Eriksson kör sitt tredje år i Seat men har tidiigare drivit bilen privat. Dick Sahlén kommer närmast från privatförarcupen.

Seat har varit framgångsrika i WTCC men har nu valt att kliva av den serien. Då handlade det dock om dieseldrivna bilar. Nu blir det bensin och det återstår att se hur Seatbilarna kan hänga med Volvo och BMW.

Mattias Ekström nöjer sig inte med STCC. Det blir även ett trebilsteam i JTCC. Matias har tdigiare drivit enbilsteam i den klassen utan att det lyckats speciellt bra.

Nu är det tre helt nya förare för teamet.

Fjolårets totaltrea Kevin Engman kommer att köra den Audi A3 som gått två säsonger i JTCC. Richard Javanainen och Gustav Rickhamre kör varsin Volkswagen Golf. 

- Jag började själv när jag var i den åldern och fick chansen tack vare Picko Troberg och Rickard Rydell. Jag har dem att tacka för mycket och känner att jag har en tacksamhetsskuld till svensk motorsport, säger Mattias Ekström.