#5 Mattias Ekström, Audi RS5 DTM

Mattias Ekström tvåa i DTM-finalen

Mattias Ekström blev tvåa i DTM-finalens sista tävling på Hockenheim medan Audi-kollegan Jamie Green segrade och puttade därmed ner svensken till tredje plats i mästerskapet.

Teknikens Värld

Ekström startade trea men kämpade sig tidigt förbi BMW-föraren Maxime Martin upp på andra plats. Mot det absoluta slutskedet av tävlingen närmade sig Ekström ledande Green med tiondel för tiondel per varv.

Dessvärre var det inte nog med varv kvar för Ekström som fick nöja sig med andra plats bakom Green, bara 1.3 sekunder bakom. Resultatet innebar att Green tog över andra plats i mästerskapet med tre poängs marginal.

Pascal Wehrlein säkrade årets titel redan i gårdagens tävling och Mercedes första DTM-förartitel sedan 2010 är ett faktum.

Ekström däremot menar efter finaltävlingen att Green var den bästa föraren i årets mästerskap.

– Vi har haft en bra bil och visat det under säsongen, men den interna kampen inom Audi är riktigt hård. Däremot inom Mercedes fokuserar de bara på en förare, så det var svårt för oss internt att få support från våra teamkollegor. Av alla oss var Jamie definitivt bäst. Han var snabb, jobbade hårt och den vi fick följa. Det var synd att han hade otur, han borde kunnat kämpa om titeln till slutet, säger Ekström.

Ekström slutade på bronsplatsen med 22 poängs marginal till Wehrlein och säkrade två segrar samt tre pallplatser i år.

Resultat Race 2 Hockenheim – Topp 5

1 Jamie Green Audi RS 5 39 varv

2 Mattias Ekström Audi RS 5 +1.351

3 Edoardo Mortara Audi RS 5 +18.914

4 Paul Di Resta Mercedes AMG C 63 +28.694

5 Timo Scheider Audi RS 5 +30.581