Foto: Christian Witt Fotografie

Maximilian Götz klar för Mercedes i DTM

Maximilian Götz är klar som förare för Mercedes i DTM 2015 och kommer att köra en av den tyska biltillverkarens åtta bilar.

Teknikens Värld

– Stunden när jag fick reda på att jag kommer att tävla i DTM 2015 kommer jag att minnas för alltid. Det är en oerhörd känsla att veta att framgångarna jag nått under de senaste åren var noggrant följda av Mercedes-cheferna, säger Götz.

28-åringen är regerande mästare i långloppsmästerskapet Blancpain Sprint Series där han körde en Mercedes SLS AMG GT3 för HTP Motorsport under 2014-säsongen.

– Vi vill välkomna Maximilian Götz till våra DTM-team inför 2015-säsongen. Max har haft stora framgångar med SLS AMG GT3 under de senaste åren och hans steg upp från våra kundteam till DTM visar de stora möjligheterna för unga och framgångsrika racingförare hos Mercedes, säger Toto Wolff, chef för Mercedes Motorsport.

Götz är den andra bekräftade föraren för Mercedes i DTM 2015 tillsammans med Gary Paffett. Svensken Felix Rosenqvist är en av de förare som utvärderas för de kvarstående sex platserna i DTM-teamet.

Audi har bekräftat alla åtta förare för 2015-säsongen medan BMW har en plats kvar där Tom Blomqvist är en av förarna som utvärderas.