Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090531-motorsportnyheter
090531-motorsportnyheter
090531-motorsportnyheter
090531-motorsportnyheter

Med- och motgång för svensk motorport i helgen

Marcus Eriksson och Michael Jernberg blev helgens svenska segerherrar i den internationella motorsporten. Det fanns förlorare också...

Marcus Ericsson hade uppehåll i sitt japanska F3-tävlande och gjorde ett inhopp i Kimi Räikkönens Double R-stall i den engelska F3-serien.

Det slutade med seger och en andraplats, teamets bästa resultat i år. Marcus vann heat nummer två men kunde också ha vunnit det första. Segraren Nick Tandys hjulupphängning brast nämligen i samband med målgång! Om det blir fler inhopp i det engelska mästerskapet för Marcus är inte klart.

 

Michael Jernberg tog sin första seger i årets rallycross-EM när den ungerska deltävlingen avgjordes.

Efter en snygg körning i sin Skoda Fabia kunde han kliva upp överst på pallen. Kenneth Hansen fick elproblem i sin Citroën i A-finalen efter en kollision med Volvo-föraren Ludvig Hunsbedt och slutade fyra. Tredje svensken i A-final, Andreas Eriksson, slutade sexa i sin Ford Fiesta.

Sverre Ischasen från Norge leder EM-serien, nio poäng före Hansen. Norrmannen var den ende som kunde hota Jernberg i dag men blev tvåa, för fjärde gången i år.

 

Mattias Ekström var kvalsnabbast i DTM på Lautzitzring och tog inledningsvis ett klart kommando om tävlingen. Men allt eftersom loppet gick tappade han mot Mercedes-bilarna och det som från början såg ut som en klar seger blev i stället en tredjeplats. Vann gjorde Gary Paffet före Bruno Spengler, båda i Mercedes. Audi-föraren, och regerande mästaren, Timo Scheider leder dock totalt efter en fjärdeplats i helgen.

 

Rickard Rydell hade en drömöppning i årets WTCC men sedan har allt gått fel och det bara fortsätter. 

I helgens tävling på Valencia missade Rydell i kvalet och startar man långt bak får man räkna med pisk. Det fick Rydell och hamnade utanför asfalten. Helgen slutade med placeringarna 13 och 14 och en medalj i sammandraget är nu avlägsen.

Yvan Müller i Seat och Agustu Farfus i BMW vann helgens båda heat. De toppar även sammandraget men nu är Farfus bara tre poäng efter i BMW som har hotat att dra sig ur WTCC på grund av regelverket som ändras stup i kvarten utan rim och reson.

 

Sebastian Hohentahl gjorde i helgen premiär i det nya Formel 2-mästerskapet, på Valencia-banan, och det kunde ha gått bättre. Han slutade på placeringarna tio och tretton vilket han inte ska vara nöjd med. Kanadensaren Robert Wickens vann båda loppen. 

 

Simon Rheinberth blev trea i det tyska VW Polo-loppet som kördes som support till DTM. Fyra blev en annan svensk, Marcus Fluch.

Ingen av dem verkar dock ha något att sätta emot polacken Maciek Steinhof som tog sin tredje raka seger i mästerskapet.