Alx Danielsson NASCAR Foto: Alx Danielsson

Mer NASCAR för Alx Danielsson

Alx Danielsson som tidigare i år förverkligade sin dröm att köra NASCAR fortsätter sin satsning. I december blir det nytt test.

Denna gång kör Alx Danielsson ett rookietest på legendariska Daytona. Dels för att få mer erfarenhet, men främst för att han är tvungen att köra testet för att få ställa upp i ett lopp den 15-16 februari på samma bana. Något Alx Danielsson siktar på.

Loppet ingår i ARCA-divisionen vilket kan liknas vid NASCAR-sportens division fyra, efter Sprint Cup, Nationwide och Trucks. Bilarna är nybyggda men ser ut som NASCAR-bilarna gjorde för tio år sedan.

Det innebär inte att de är direkt långsamma. De varvar runt den långa Daytona-ovalen med ett snitt på 195 mph (miles per hour) vilket är drygt 310 km/h. De snabbare Sprint Cup-bilarna har snittfart runt 320 km/h.

Det intressanta med ARCA-loppet i mitten av februari är att det går en vecka innan det stora NASCAR-loppet Daytona 500 och alla teamen finns på plats. En bra plats att visa upp sig på med andra ord.

Vilket team Alx Danielsson kommer att köra för är ännu inte officiellt men det kommer inte att bli Derrike Cope Racing för vilka han körde tidigare i år.

Det kan man ju förstå med tanke på att teamet inte ens hade en bakaxel i reserv med sig till tävlingen.

Vad gäller svensk racing förhandlar Alx Danielsson med både STCC-team och team i V8 Thunder Cars. Det kommer dock inte att bli en dubblering utan bara ett alternativ är intressant och detta kommer enligt plan att varvas med NASCAR-aktiviteter.