Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes-AMG GT S ny säkerhetsbil i DTM

Mattias Ekström och övriga gänget får en ny bak att stirra på när säkerheten går först. Här är Mercedes-AMG GT S DTM Safety Car för 2015 års säsong.

DTM-säsongen är redan inledd, premiär var det på Hockenheimring första helgen i maj. Mattias Ekström plockade segern i ett av de två loppen. Vad som inte fanns på Hockenheimring under premiärhelgen var mästerskapsseriens nya säkerhetsbil.

I dag visar Mercedes upp årets nytillskott i genren. Mercedes-AMG GT S DTM Safety Car tar över uppgiften efter förra årets motsvarighet Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series.

Bilen debuterar i helgen på EuroSpeedway Lausitz där årets andra DTM-tävling hålls.

Bilen skiljer sig inte från produktionsversionen mer än till utseendet. Under huven finns alltså samma turbomatade fyraliters-V8 med 510 hästkrafter och 650 newtonmeter som i den Mercedes-AMG GT S vi provkörde för ett tag sedan. Den är inte riktigt lika snabb som en DTM-bil, men inte jättelångt ifrån. 0-100 km/h går nämligen på 3,8 sekunder och toppfarten är 310 km/h. Den är med andra ord något snabbare än den M4 Coupé (4,1 sekunder) som BMW ställer upp med som säkerhetsbil under årets DTM-säsong. Den var med redan vid premiären på Hockenheimring.