Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes-AMG GT3 läckt

Nu läcker de första bilderna på ersättaren till SLS AMG GT3 ut. Mercedes-AMG GT3 är avsevärt mycket bredare och mer aerodynamisk än gatbilen.

Förra året presenterades Mercedes sin nya supersportbil och ersättare till vulgära SLS AMG, kort och gott kallad AMG GT. Som vi förväntat oss bygger Mercedes-AMG nu även tävlingsbil av modellen och nu har officiella bilder läckt ut innan den officiella premiären i Genève nästa vecka.

Nya GT3-bilen må baseras på vanliga AMG GT men med avsevärda förändringar, GT3 är bra mycket bredare, har flera extra luftintag och en stor spoiler över bakluckan, samt fler delar tillverkade i kolfiber. Allt för att prestera bättre på bana, där nya AMG GT3 även kommer att ersätta SLS AMG GT3. Invändigt har de monterat störbur och plockat ur alla överflödiga delar för att spara vikt, samt monterat skalstol i kolfiber, raceratt á la F1 och digital display för att övervaka relevant data.

Än så länge har Mercedes inte delat med sig av några detaljer angående nya tävlingsbilen men vi förväntar oss få reda på mer under nästa vecka.