Mercedes annonserar efter F1-förare

I förra veckan berättade världsmästaren Nico Rosberg att han lämnar Mercedes AMG Petronas med omedelbar verkan. Nu söker F1-stället med ljus och lykta efter en ersättare, de är så desperata att de till och med jobbannonserar i en motorsporttidning.

Formel 1-teamet Mercedes AMG Petronas har två bilar, men bara en förare. Det är ett problem. Vem som ska ta sitsen efter att nyblivna världsmästaren Nico Rosberg lämnat vet vi inte, tydligen inte heller Mercedes som har gått så långt att de i veckans utgåva av motorsporttidningen har satt in en jobbannons under kolumnen ”Tillgängliga körningar” där det bland annat står som följer:

”En ledig plats som racerförare för teamet har uppstått. Som del av det resande teamet kommer du att vara ansvarig för framförandet av en Formel 1-bil vid banevenemang, inkluderat demonstrationer, test och Grand Prix-tävlingar. Du ska vara driven med en stark längtan efter framgång och ha intresse för lagarbete. Helt ska du ha en meritlista i färdigheter så som i att styra, bromsa och – framför allt – accelerera. Innehav av FIA:s superlicens är en fördel.”

Vidare skriver de att den sökande ska vara bra på att förmedla feedback på bilens inställningar, vara bra på att identifiera styrkor och svagheter hos konkurrenterna samt visa extremt tålamod vad gäller media.

För att locka de sökande listar annonsen dessutom några av fördelarna med jobbet. Mercedes ser sitt paket av förmåner som en styrka. Bland förmånerna hittar vi en generös bonus, livförsäkring, privatläkare, Mercedes billeasing, på-plats-gym och subventionerade restaurangbesök.

Så vad väntar du på? Ansök redan i dag om du är ute efter ett välbetalt jobb!

Och du... du förstår väl att Mercedes jobbannons är på skämt. Härligt att se att de kan skoja med sig själva efter en troligen lite omvälvande vecka efter Rosbergs avsked.

Klicka för att förstora och läs jobbannonsen uppe till höger...