Foto: TU / Gruppe C / Hoch Zwei

Mercedes försenar introduktionen av turbo i DTM

Introduktionen av turbomotorer i DTM från säsongen 2017 ser ut att försenas på grund av Mercedes-AMG.

Teknikens Värld

Mästerskapsorganisationen tillsammans med tillverkarna Audi, BMW och Mercedes gick tidigare ut med ett beslut om att ersätta dagens V8-motorer med fyrcylindriga turbomotorer inför säsongen 2017.

Men enligt tyska Auto Motor und Sport har Mercedes-AMG lagt in ett veto mot utvecklingen av de nya motorerna och ska ha kommit överens med Audi och BMW att istället introducera motorerna 2019.

– Vi anser att underhållningsvärdet i DTM inte kommer ändras märkbart av introduktionen av en ny motor. Det kommer däremot kostnaderna och det är därför vi tillsammans med två tillverkare försöker hitta ett nytt scenario, säger Toto Wolff, chef för Mercedes Motorsport.

Rykten har angett att Mercedes förbereder att lämna DTM då utvecklingen av den nya motorn redan är långt gången och inte beräknas höja kostnaderna, något Wolff avfärdar.

– Mercedes vill stanna i DTM och tillsammans med de andra tillverkarna hitta en ny vision för mästerskapet, säger Wolff.

Förseningen av de nya turbomotorerna kan komma att försvåra utvecklingen av det nya ”Class One”-reglementet som är planerat att ska föra samman japanska Super GT och amerikanska IMSA med DTM från 2017.