Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes SLS AMG Black Series mot Schumachers F1-bil

Även om utgången är solklar på förhand är det alltid lika roligt att se en vanlig bil, förvisso supersportbil, ge sig på ett dragrace mot en Formel 1-bil.

https://youtu.be/s2RLTU_vX7A

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Mercedes SLS AMG Black Series är ingen slö dussinbil. Med V8 på 6,2 liter, 631 hästkrafter och 634 newtonmeter och chassi samt kaross med mycket kolfiber och titan är den en riktig hårding, som gjord för att köra på bana. Den slår det mesta som den kommer över i form av motståndare, men i denna film kommer Mercedes SLS AMG Black Series till korta när den startar sida vid sida mot ett koncernsyskon.

Bredvid sig har nämligen supersportbilen en Mercedes F1 W03, det vill säga den Formel 1-bil som Mercedes AMG Petronas tävlade med under säsongen 2012, det vill säga den bil som Michael Schumacher avslutade sin långa och framgångsrika F1-karriär med.

Hur det går, ja det förstår vi redan nu, men kul att se på är det hur som helst. Vilka tider de båda bilarna klarar av ser du i filmen. Snyggast av allt är när SLS AMG Black Series passerar mållinjen har F1-bilen redan hunnit växla ned hur många gånger som helst.

Lite roliga fakta:

1 550 kilo tunga Mercedes SLS AMG Black Series gör 0-100 km/h på 3,6 sekunder. Mercedes F1 W03, som har en V8 på 2,4 liter och 760 hästkrafter, gör samma sprint på under två sekunder. Dessutom väger F1-bilen långt under hälften av vad SLS AMG Black Series gör – 640 kilo inklusive förare.