Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091223-schumachercomeback091223-schumachercomeback091223-schumachercomeback
091223-schumachercomeback

Michael Schumacher gör F1-comeback – har skrivit på för Mercedes

I natt kom uppgifterna som ger Formel 1-säsongen 2010 ett dragplåster utan dess like – sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher gör comeback efter att ha skrivit på för Mercedes Grand Prix.

Uppgifterna om att Michael Schumacher gör comeback i nästa års Formel 1-VM kommer från tyska Bild. Kontraktet med Mercedes Grand Prix, tidigare Brawn GP, är på ett år.

Senast Schumacher, som fyller 41 år om elva dagar, tävlade i en Formel 1-bil var i Brasilien 2006, då körandes för Ferrari. Det året blev det inget VM-guld men däremot en andraplats bakom Fernando Alonso, då i Renault men nu i Ferrari.

Det är däremot inte lika länge sedan Schumacher rattade en Formel 1-bil. Så sent som i augusti i år testade han för comeback i Ferrari när han körde en äldre bil på Fiorano. Den comebacken kom av sig på grund av att hans nackskador inte vara helt läkta. Han skulle ersätta Ferrari-föraren Felipe Massa som skadade sig allvarligt under kvalet till Ungerns Grand Prix i juli.

Överenskommelsen mellan Mercedes Grand Prix och Michael Schumacher om ett kontrakt för 2010 sägs redan ha varit klar i början av nuvarande månad. Att det formella, det vill säga underskriften, har dragit ut på tiden tros bero på att båda parterna väntade på de medicinska svaren. Och eftersom kontraktet nu ska vara påskrivet betyder det att Schumachers nacke är 100 procent.

Enligt tidningen Bild får Schumacher en lön på sju miljoner euro vilket motsvarar 73 miljoner kronor. Förutom en hel del pengar får han också glädjen av att jobba med Ross Brawn igen. Brawn har funnits vid Schumachers sida vid alla sju VM-gulden, alltså både under tiden i Benetton (1994-1995) och Ferrari (1996-2006).

Michael Schumacher blir landsmannen Nico Rosbergs nye stallkamrat för 2010.

En officiell bekräftelse väntas komma inom kort.

Läs mer