Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Michael Schumacher
Michael Schumacher
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: Mercedes

Michael Schumacher inte längre i koma

Nu kommer äntligen lite glädjande besked angående Michael Schumacher. Hans manager bekräftar i dag att han inte längre är försatt i koma och att han ska flyttas från intensivvårdsavdelningen.

Det var den 29 december förra året som Michael Schumacher föll så illa vid en skidtur att han, trots hjälmbärande, erhöll allvarliga skallskador. Den sjufaldige Formel 1-världsmästaren har sedan dess legat nedsövd efter att läkarna försatt honom i konstgjord koma för att avlasta hjärnan under läkeprocessen.

I dag, måndag, meddelar Schumachers manager Sabine Kehm att han har tagits ur komatillståndet och ska flyttas från intensivvårdsavdelningen på sjukhuset i Grenoble. Exakt vad det innebär för Michael Schumachers framtid vet vi inte, men att han inte behöver vara kvar på intensiven i komatillstånd är glädjande. Det betyder att någon form av framsteg har gjorts.

Tysk media rapporterar att Schumacher nu kan kommunicera med sin fru och sina barn, men dessa uppgifter är inte bekräftade från officiellt håll.

Michael Schumachers familj vill tacka alla läkare och sjuksköterskor som jobbat med honom under det nästa halvårslånga komatillståndet. De tackar även för allt stöd de fått från fans runt om i världen.