Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091223-schumacher formel1091223-schumacher formel1091223-schumacher formel1
091223-schumacher formel1

Michael Schumacher klar för Formel 1 och Mercedes GP

Nu är det officiellt – denna juls antagligen största smällkaramell i motorsportvärlden. Michael Schumacher, sjufaldig världsmästare, är klar för nästa års Formel 1-säsong och stallet Mercedes GP Petronas.

Snart 41-årige Michael Schumacher ska tävla i Formel 1 tills han är 44 år gammal, minst. I går skrev han på ett treårskontrakt med Formel 1-stallet Mercedes GP Petronas, före detta Brawn GP.

Den sjufaldige världsmästaren, som lade av med tävlandet 2006, blir stallkamrat med 17 år yngre landsmannen Nico Rosberg.

– För mig betyder kontraktet med Mercedes GP Petronas en ny utmaning både sportsligt och personligt. Det är ett nytt kapitel i min racingkarriär och jag ser verkligen fram emot att få jobba med min vän Ross Brawn och mina gamla kompisar från tiden med Mercedes Junior Programme. Jag är övertygad att vi tillsammans kommer att vara med i fajten om världsmästartiteln nästa år och jag ser redan fram emot att få göra comeback på banan. För mig sluter detta partnerskap en cirkel. Mercedes stöttade mig under så många år när jag påbörjade in Formel 1-karriär och nu kan jag förhoppningsvis ge någonting tillbaka till märket med stjärnan.

Ross Brawn äver överförtjust att stallet har kunnat knyta till sig en av världens bästa Formel 1-förare genom tiderna. Han ser stallets båda förare som den kompletta mixen av talang, erfarenhet, fart och ungdom.

– Nu kan vi fokusera fullt ut på förberedelserna för nästa års säsong, säger Ross Brawn i pressmeddelandet.

Läs mer om Michael Schumacher och hans comeback via länken nedan.

Läs mer