Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Michael Schumacher slutar

Den sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher bekräftar nu att han slutar köra Formel 1 efter denna säsong.

Efter över 300 Formel 1-lopp, 91 segrar, 155 pallplatser, 77 snabbaste varv, 68 pole positions och sju världsmästartitlar är 43-årige Michael Schumachers karriär som Formel 1-förare till ända. Som teknikensvarld.se skrivit om tidigare kommer Lewis Hamilton lämna sitt McLaren för att i stället köra för Mercedes. Det medförde genast spekulationer om att Schumacher skulle sluta, något som nu officiellt bekräftats.

 – Jag har bestämt mig för att lägga av efter den här säsongen. Jag känner fortfarande att jag är kapabel att tävla mot de bästa men i bland måste man säga hej då och den här gången är det kanske för gott.

 Michael Schumacher började 1991 och plockade hem de första två världsmästartitlarna 1994 och 1995 för Benetton. Den första titeln skuggades av Ayrton Sennas tragiska död samma år. Mellan 2000 och 2004 plockade Schumacher hem fem raka titlar för Ferrari, vilket var teamets första världsmästartitlar sedan 1979. 2006 lämnade Schumacher Formel 1, för att göra comeback för Mercedes 2010.

 – De senaste sex åren har jag lärt ig en hel del om mig själv. Till exempel att förlora både kan vara svårare och mer lärorikt än att vinna, säger Michael Schumacher till brittiska the Telegraph.

 Michael Schumacher har tidigare sagt att en av de förare han hyst mest respekt för är Mika Häkkinen. I dusterna mellan de två var säsongen 2000 bland de mer intensiva, några av dessa har fångats upp i klippet nedan.

https://youtu.be/0Doar4VuRA4?width=575&height=353