Michael Schumachers Mercedes SLK såld!

Första generationen Mercedes SLK hör inte direkt till dyrgriparna i dag. Förutom det här exemplaret som köptes ny av den flerfaldige Formel 1-mästaren Michael Schumacher.

Plåttak-roadstern Mercedes SLK var rykande het när den kom under mitten av 1990-talet. Så var även Formel 1-föraren Michael Schumacher vilket är anledningen att bilen här såldes för motsvarande 205 000 kronor på en nätauktion – en bil som går att hitta med en nolla mindre på prislappen.

Bilen, en silverfärgad SLK 230 med kompressor, köptes ny av Formel 1-stjärnan den 23 maj 1997 och han försåg den med kjolpaket, Brabus avgassystem och 17-tumsfälgar från OZ.

Bilen kom främst att köras av hans mor Elisabeth och hans farbror Karl-Heinz men de sista åren av en väninna till familjen. 2017 hamnade bilen hos en Mercedes-samlare i Duisburg varifrån den senaste ägaren köpte bilen som nu alltså har auktionerat ut den.

SLK:n har rullat 13 400 mil och är besiktigad till september 2019. Den är i originalskick och står på nya däck. Lacken är så gott som perfekt. Lite småfix återstår, enligt säljaren, för att få bilen i absolut toppskick.