Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100910-mini-wrc
100910-mini-wrc
100910-mini-wrc
100910-mini-wrc Foto: This image is copyright free for editorial use. (c

Mini Countryman WRC klarade första testet

Minis comeback i WRC rycker allt närmare. Nu har WRC-versionen av Mini Countryman klarat det första i en serie hårda tester i Prodrives regi. Snart åker den till Portugal med Marcus Grönholm bakom ratten.

I somras kom beskedet som både Mini- och rallyentusiaster hade väntat länge på. Mini kommer att göra comeback i WRC-cirkusen som på senare år har utarmats allt mer. Bilen som ska köras i WRC – rally-VM – är den nylanserade småsuven Countryman och det är rallylegendarerna Prodrive som ska driva stallet. Nu meddelar Prodrive att bilen har klarat det första hårda testet på företagets testfaciliteter i Warwickshire.

Bilen som testas just nu är tekniskt sett den färdiga WRC-bilen, men utseendemässigt är den inte på långa vägar klar. Testbilen rullar runt med den vanliga Countryman-karossen i väntan på att den riktiga karossen ska designas. Prodrives utvecklingsteam har kört bilen under fyra dagar främst på asfaltsvägar men även på grus. Nästa steg i testarbetet är att fara till Portugal för fullständiga tester på grus.

På förarfronten har varken Mini eller Prodrive bekräftat något men anonyma källor säger att finländaren Marcus Grönholm ska följa med till Portugal för att testa bilen. Han kommer inte att fatta något slutgiltigt besked om en comeback i WRC innan han har testat bilen. 

Läs mer