Mini missade deadline – missar kanske WRC

Mini kan komma att uteslutas från nästa års WRC. Anledningen är att man missat deadline för att skriva upp sig i rallymästerskapet WRC år.

När sista minuten för att skriva in sig i startfälten för WRC nästa år hade tickat färdigt fanns ingen anmälan från Mini inlämnad. Det innebär att Minis rallysatsning 2012 kan komma att gå om intet. Nu förhandlar representanter med både BMW och FIA om att få en möjlig förlängning av deadline för att ändå få ställa upp. 

 Brittiska Prodrive är företaget som har hand om rallybilssatsningen, men det verkar nu finnas ett par fnurror på tråden mellan Prodrive och Minis ägare BMW.

 – Vi har tagit två pallplatser redan under utvecklingsåret, vi är väldigt nöjda med vad vi uppnått. Det är några saker vi måste prata om och nu har tiden runnit i från oss till deadline, men bilarna kommer att vara i Monte Carlo –vi kan inte missa Minis återkomst till det rallyt, säger en källa på BMW till Autosport. 

 Nästa år är det 48 år sedan Paddy Hopkirks överraskande och legendariska seger i Monte Carlo-rallyt 1964. Segern gjorde Hopkirk världskänd över en natt och skrev in Mini i motorsportens historieböcker.

Mer om Minis rallysatsning ser du i Prodrives video här nedan.

https://youtu.be/F11ThamRk60?width=575&height=353