Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mixade svenska racingframgångar i helgen

Som vanligt var det flera svenskar i hetluften i internationell racing, även denna helg. Bäst lyckades det för Jimmy Eriksson som tog en seger i det tyska F3-mästerskapet på holländska Zandvoort.

Jimmy Eriksson vann helgens första race och slutade sedan femma och sexa i de övriga två loppen. John Bryant-Meissner blev trea i lopp två, hans första prispall i internationell bilracing.

 En annan som klev upp på pallen på Zandvoort var Gustav Malja som tävlar i Formel ADAC, en enhetsklass i formelracing där alla tävlar med Volkswagen-motorer. Gustav Malja, från Malmö, blev tvåa och trea men i det tredje loppet slutade han trettonde efter att ha fått starta sist utan träningstid.

 På Zandvoort tävlade även Fredrik Lestrup i GT-masters med WestCoast Racings BMW Z4. Stockholmaren tog sina första poäng i serien genom att bli tionde totalt tillsammans med sin teamkompis Martin Matzke.

 I andra loppet blev dock denne påkörd ganska omgående och ekipaget tvingades bryta.

 Mattias Ekström blev femma i DTM på tyska Lausitzring och ligger därmed, som bästa Audi-förare, fyra i mästerskapet. Tävlingen blev en stor framgång för comebackande BMW som vann genom Bruno Spengler och kom trea med Augusto Farfus.

 Volkswagen Scirocco R-Cup kördes samtidigt med DTM och där blev Ola Nilsson fyra och Mikaela Åhlin-Kottulinsky artonde. Räknar man bort gästförarna blev resultaten trea respektive fjortonde.

 Den tredje svensken i serien, Rasmus Mårthen, blev påkörd i starten och tvingades bryta med punktering.

 Timmy Hansen hade en motig premiär i europaserien för Formula Renault 2,0. Vid det sista testet var han snabbast av alla men när det var dags för tävling på spanska Motorland ville det sig inte alls.

 Han blev trettonde man i båda loppen och tappade massor av tid på raksträckorna. Inte förrän efter målgång kunde teamet konstatera att bilen hade en motorstörning och inte alls gick som den skulle.