Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Monstertruck Bigfoot
Monstertruck Bigfoot
Monstertruck Bigfoot
Monstertruck Bigfoot

Monstertrucken Bigfoot har blivit elbil

Miljön är i fokus – även i monstertruckbranschen. Klassiska Bigfoot har slängt iväg V8-motorn och installerat en elmotor med tillhörande batteri. Tyst blir det, men tråkigt? Nej, faktiskt inte.

Bigfoot är förmodligen världens mest kända monstertruck (sorry Grave Digger) och har sedan den lanserades 1979 avverkat en hel drös med V8-motorer. Nu kan det bli slut på det då Bigfoot nummer 20 har fått en elmotor installerad mellan axlarna. Den utvecklar 261 kilowatt och 1151 newtonmeter. Kraften kommer från 36 högpresterande batterier.

 Bigfoot räknas därmed som världens första eldrivna monstertruck.

 Är det då inte tråkigt att gå och se på monstertruckshow om det är eldrivet som gäller i fortsättningen? Enligt en inbiten monstertruckfantast som har sett många shower under åren finns det en fördel med eldrift.

 – Jag har faktiskt aldrig hört bilarna krossas under hjulen. Detta är overkligt, säger fantasten och menar att V8-motorernas muller har tagit bort lite av upplevelsen.

 I filmen nedan får vi se premiärrundan med Bigfoot 4x4 EV. Lyssna extra noga på hur bilen låter, ungefär som en leksaksbil, och hur det låter under de 66 tum höga hjulen.

Vad föredrar du från en monstertruck? V8-muller eller ljudet från bilar som krossas?

https://youtu.be/U41fJ-pd2vE?width=575&height=353