Möt Palestinas enda kvinnliga driftingförare

Noor Daoud är Palestinas enda kvinnliga driftingförare, och en fjärdedel av racingteamet Speed Sisters. Tillsammans kör de på sladd förbi attacker, granater och könsnormer.

När började du med drifting? 

– Det började på ett racingevent i Palestina år 2009. Jag gick fram och pratade med killarna som arrangerade det hela och de frågade om jag ville köra. Dagen efter började jag med racing. Då var jag 17 år gammal och jag lånade min mammas bil. Visste inte riktigt vad jag gjorde men ville ge det en chans. På den vägen är det. Jag blev bättre och bättre, och började känna mig ett med sporten, så jag byggde en driftingbil och började resa runt i Dubai, Kuwait, Qatar och Jordanien för att tävla.

Hur stort är det motorsport i Mellanöstern? 

– Motorsport är väldigt stort i Mellanöstern. Särskilt WRC är populärt i Jordanien. Men det är främst män som håller på.

Vad är din driftingdröm?

– För mig är det viktigt att visa människor att det går att förverkliga sina drömmar om man verkligen satsar på det. Jag vill även inspirera unga tjejer att testa på motorsport. Jag vill visa världen att palestinska kvinnor, trots att vi lever under ockupation, har talang, är målinriktade och starka. Vi älskar livet och vill njuta av det.

Vad har du för bil?

– Jag gillar framför allt BMW. Har kört med en BMW E30 med en japansk 2JZ-motor på över 700 hk och med ett vrid på 900 Nm. Skulle även vilja ha en Nissan GT-R, men de är väldigt dyra. Förhoppningsvis får jag möjlighet att ha en sådan i framtiden.

Hur ser framtiden ut?

– Jag hoppas att jag är i Japan och Irland och tävlar i någon av deras galna driftingtävlingar. Det är något som jag verkligen drömmer om. I framtiden hoppas jag även kunna starta en driftingskola där barn skulle kunna få lära sig att hantera och förstå bilens kraft för att senare kunna gå vidare och bli proffs. Just nu är allt fokus på Carpark Drift som är ett av de största eventen i Mellanöstern. De plockar de bästa förarna från varje land och finalisten blir bäst i Mellanöstern. Det är en riktigt stor grej för mig att komma med eftersom jag skulle bli den enda kvinnan i tävlingen.