Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091008-formel 1 2010
091008-formel 1 2010
091008-formel 1 2010
091008-formel 1 2010

Mycket oklart inför Formel 1 2010

Robert Kubica övertar Fernando Alonsos plats i Renault sedan Alonso skrivit på för Ferrari. Men fortfarande är mycket oklart i Formel 1 inför 2010!

Robert Kubica är en av de hetare förarna på marknaden och Renault var inte sena att kontraktera honom sedan de förlorat sin guldkalv Fernando Alonso. Den senare kommer att bilda par med Felipe Massa i Ferrari förutsatt att brasilianaren blir helt återställd i sitt öga.

Frågan är var Kimi Räikkönen tar vägen. Förhandlingarna med McLaren går tungt på grund av finländarens höga ekonomiska krav som sägs vara 25 miljoner pund (motsvarande drygt 277 miljoner kronor) för en säsong. Svaret kan mycket väl bli att han går till Red Bull i stället. Där har Mark Webber hamnat i onåd eftersom han vägrar att sluta arbeta med Flavio Briatore som är hans manager. Webber har, liksom Sebastian Vettel, kontrakt för 2010 men ett kontrakt verkar inte vara mer värt än pappret det är skrivet på. Även om Briatore officiellt är förbjuden att arbeta överhuvudtaget med Formel 1 verkar han figurera i bakgrunden.

Kimi Räikkönen har även förhandlat med Renault och Toyota men säger också att ska han köra vidare ska det vara i ett stall där han kan vinna VM, annars kan det vara. Samma sak gäller om det skulle bli rally.

Nico Rosberg sägs vara på rymmen från Williams och har enligt rapporter redan skrivit på för Brawn GP där han blir stallkamrat med Jenson Button. Rubens Barrichello tar möjligen Nicos plats i Williams men GP2-mästaren Nico Hulkenberg är också aspirant hos Williams

De tre nya stallen i Formel 1 har inte namngett några förare ännu och det är heller inte klart om det konsortium, Qadback, som köpt BMW över huvud taget får starta. Det krävs då att alla team godkänner att 28 förare deltager och Frank Williams tvärnekar till detta.

Mycket som fortfarande inte är löst alltså. Vad tror du? Kommentera!

Läs mer