Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081008-namninsamling-f1
081008-namninsamling-f1
081008-namninsamling-f1
081008-namninsamling-f1

Namninsamling: Visa säsongsavslutningen av Formel 1 i TV6

I går skrev vi en uppmärksammad artikel angående Viasats rockad där de flyttar bland annat Formel 1-sändningarna från ”fria” TV6 till nya betalkanalen Viasat Motor. På så vis går många miste om den spännande säsongsavslutningen.

Viasat har sedan tidigare rättigheterna till Formel 1-sändningarna som hittills visats i TV6. Men i och med att operatören nu startar en ny motorkanal – Viasat Motor – flyttas sändningarna över dit. Viasat Motor är en betalkanal som ingår i sportpaketet från Viasat. Den har premiär den 17 oktober vilket innebär att nästa F1-lopp i Japan (nu på söndag) visas i TV6. De två avslutande loppen, Kina (19/10) och Brasilien (2/11), visas däremot i den nya betalkanalen. Detta kan innebära en hel del problem för dem som inte har abonnerar på Viasat Motor. Med andra ord är det många som kommer att missa den rafflande avslutningen av årets F1-säsong. Men vill man verkligen få tillgång till säsongsavslutningen så är det möjligt enligt Viasat.

– Alla kan egentligen få tillgång till Viasat Motor, bara man gör ett aktivt operatörsval, säger Per Tellander, sportchef på Viasat Sverige, till teknikensvarld.se.

Telia är en av de operatörer som man kan vända sig till om man önskar ta del av Viasats sportutbud. Har man Boxer, Sveriges största operatör, går det inte då det i dagsläget inte får plats fler kanaler i Boxers boxar. De kan bara erbjuda Canal+ Sportpaket som inte innehåller några F1-sändningar.

Många av kommentarerna från er läsare till gårdagens artikel om ämnet innehöll en önskan att få se säsongsavslutningen i TV6 och börja med F1-sändningarna i nya Viasat Motor först när nästa säsong drar igång. Men Viasat har tagit ett beslut och detta är svårt att ändra på enligt Per Tellander.

Men eftersom det skapat så stort rabalder hos er läsare/tittare så ger vi er nu chansen att skriva på vår namninsamling som vi sedan skickar in till Viasat. Därefter håller vi tummarna för att de lyssnar på sina tittare och låter åtminstone årets Formel 1-avslutning vara fri för alla F1-intresserade som har TV6.

Du kan via länken under "Läs mer" läsa mer om att bland annat Formel 1 och STCC från och med nästa år hamnar i betalkanalen Viasat Motor.

Jag vill skriva på namninsamlingen!

Karin Zingmark, presschef på Viasat Sverige, har skickat ett förtydligande till oss som är viktigt för alla er tv-tittare.

Det lyder som följer:

Jag förstår att det råder upprörda känslor, men det är viktigt att vi får till rätt information vad gäller hur man kan få in den nya kanalen Viasat Motor. Att man inte kan få in den om man bor i kabelnät och har Canal Digital stämmer inte. Om man abonnerar på Canal Digital via parabol kan man inte få in den den vägen. Däremot finns Viasat Sport-paketet tillgängligt för Viasats parabolkunder, i Com Hems, Tele2s och Canal Digitals kabel-TV-nät, i Telias och Bredbandsbolagets IPTV-utbud samt i ett antal mindre kabelnät, så kallad SMATV.

Över 3 300 namnunderskrifter hittills. Svenska folket verkar helt enkelt vilja se F1-avslutningen i TV6 utan att plötsligt behöva binda upp sig för nya betalkanaler.

Läs mer