Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

NASCAR-förare tappade sponsor efter att ha lämnat datorspel

Även riktiga racerförare måste tänka sig för vad de gör i datorspelens värld. Det fick NASCAR-föraren Bubba Wallace surt erfara.

Många racerförare världen över sitter i karantän och får inte känna riktigt gummi mot äkta asfalten. I stället har tävlingarna flyttat in framför dator- och tv-skärmar, och fiktivt gummi möter nu en asfaltsremsa som består av ettor och nollor.Exempelvis kör Porsche Mobil 1 Supercup i virtuell miljö kallad Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition, Formel 1-förarna kör i F1 Esports Virtual Grand Prix. Även IndyCar- och NASCAR-förarna kör på fiktiva racerbanor dessa dagar i och med att coronavirusets spridning har satt stopp för deras normala sysselsättningar.I helgen tävlade NASCAR-förarna i det onlinebaserade racingsimulatorspelet iRacing på Bristol Motor Speedway. Föraren Bubba Wallace livestreamade, precis som övriga förare, sitt deltagande i racet. Drygt 800 personer följde honom när han blev upptryckt mot muren av Clint Bowyer vid varv tio av 150.

https://youtu.be/lSKVMZUwlac

Det fick Bubba Wallace att koka över en aning, så i stället för att ”återuppstå” med sin körning från depån sa han ”Det var det! Det är därför jag inte tar den här skiten på allvar. Peace out!” till sina följare. Och så avslutade han spelet.

Han fick lite skit ute på nätet, för att han slutade spela. Bubba Wallace högg tillbaka mot kritikerna på Twitter (se ovan). Då svarade en av hans riktiga sponsorer, företaget Blue Emu, med att säga adjö till honom. De menade att de stödjer förare, inte smitare.Om Bubba Wallace tänker köra mer racingsimulator eller inte vet vi inte, vi vet inte heller om han får tag i en ny sponsor till nästa online-evenemang som kan locka till miljonpublik i USA.

https://youtu.be/TtT-xyFzFwA