Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090328-Tom Blomqvist
090328-Tom Blomqvist
090328-Tom Blomqvist
090328-Tom Blomqvist

Näste Blomqvist på gång

Stig Blomqvist är en av våra största motorstjärnor alla kategorier. Nu är det dags för nästa generation. Sonen Tom startar racingkarriären i svenska Formel Renault.

Ännu inte 16 årige Tom är uppvuxen och bosatt på Nya Zeeland där han tävlat framgångsrikt inom karting under några år. Nu lämnar han både karting och sitt hemland för att flytta till Sverige och nya Formel Renaultserien.

 

Att Tom är intresserad av biltävling är inte så underligt med en sådan far. Många förknippar Stigs karriär med rally men han har kört mycket banracing. I början på sjuttiotalet körde han Formel 3 och senare Ford Sierra Cosworth i Grupp A, föregångaren till STCC.

 

Tom kommer att tävla för Trackstar Racing där han får Christian Kronegård som teamkamrat, även han son till en duktig racerförare, Greger Kronegård, som i sin tur är son till racerföraren Harald Kronegård. Äpplet och så vidare....

 

- Det skall bli spännande både att tävla i Sverige och flytta dit. Det första jag får inrikta mig på är kanske att lära mig svenska så jag kan prata med teamet, säger Tom Blomqvist.