Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Francois Flamand

Néstor Girolami kör för Polestar i WTCC

Robert Dahlgren kör inte WTCC i Japan för Polestar Cyan Racing. Hans plats tas i stället av flerfaldige argentinske mästaren Néstor Girolami.

Robert Dahlgren lägger fokus på de två avslutande STCC-tävlingarna som avgör vem som blir svensk mästare. Därmed kan han inte köra den japanska WTCC-tävlingen på Twin Ring Motegi den 2-4 september.

Dahlgrens plats tas i stället av argentinaren Néstor Girolami som redan efter förra tävlingen i Argentina provade på att ratta Volvo S60 Polestar TC1-tävlingsbilen.

Néstor Girolami är 27 år och är regerande dubbel mästare i argentinska Super TC 2000-mästerskapet.

– Jag är oerhört tacksam för att Polestar Cyan Racing har gett mig möjligheten att tävla i Japan. Jag kommer ge mitt absolut bästa för att ha en bra helg. Jag har följt teamet länge och jag känner mig privilegierad att vara i ett så professionellt team, säger Girolami och fortsätter:

– Jag var med under tävlingshelgen med teamet och jag lärde mig mycket om bilen inför testet. Jag kände mig som hemma i bilen under testet och teamet jobbade hårt med att förbättra prestandan samt utveckla bilen. Jag kände en oerhört potential i Volvo S60:n. Mitt mål för Japan är att ta detta ett steg vidare och framförallt visa att jag har fart, förmåga att utveckla bilar och att ta bra resultat för att bli en del av teamet i framtiden.

– Vi har valt att låta Robert fokusera på STCC där han har ett bra slagläge i titelkampen och samtidigt utnyttja den unika möjligheten att testa Néstor under en tävlingshelg, något som kommer att vara annorlunda nästa år när vår kamp för mästerskapet börjar på allvar, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.