Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ferrari

Netflix släpper trailer för dokumentär om Michael Schumacher

Formel 1-legendaren Michael Schumacher ska förevigas med en dokumentär som släpps på Netflix den 15 september. Nu har första trailern kommit – se den här nedan.

Den 15 september är ett datum som alla F1-fantaster med ett Netflix-abonnemang lär ha präntat ned i kalendern. Då släpps nämligen dokumentären om en av sportens största – Michael Schumacher. Med några veckor kvar till premiären bjuder nu streamingtjänsten oss på en första trailer, som du kan se här.

I trailern syns videoklipp från hans go-kart-dagar i barndomen, ord från hans familj och givetvis bilder från hans omätbara framgångar bakom Ferrari-ratten. Filmen kommer innehålla intervjuer med många av de största inom Formel 1 som till exempel Mika Häkkinen och David Coulthard.

Andra personer som kommer dyka upp i dokumentären är Schumachers förra chef Luca di Montezemolo, FIA-chefen Jean Todt och evige F1-profilen Bernie Ecclestone. Filmen är producerad av Benjamin Seikel och Vanessa Nocker som tidigare arbetat tillsammans på en liknande dokumentär om tennisstjärnan Boris Beckers liv.

– Michael Schumacher har omdefinierat den professionella imagen av en racingförare och satt en ny standard. I hans sökande efter perfektion skonade han varken sig själv eller sitt team och ledde dem till otroliga bedrifter. Han är beundrad världen över för sina ledaregenskaper, sade Sabine Kehm, pressansvarig för Michael Schumacher i juli.

Med sju titlar i Formel 1 satte Michael Schumacher ett nytt rekord som han numera delar med Lewis Hamilton. 2013, endast ett år efter att ha pensionerat sig från racingen ådrog sig Schumacher en allvarlig skallskada under en skidtur som han fortfarande återhämtar sig i från.

https://youtu.be/OfJm7DzMnQ8