Nick Heidfelds BMW Sauber F1.06 Formel 1-bil till salu på Blocket!
Nick Heidfelds BMW Sauber F1.06 Formel 1-bil till salu på Blocket! Foto: Rolf Ramestam

Nick Heidfelds Formel 1-bil till salu på Blocket!

Närmare än så här har du troligtvis aldrig varit att köpa en alldeles äkta Formel 1-bil. På Blocket ligger just nu en annons med Nick Heidfelds BMW Sauber F1.06 från säsong 2006 ute. Häftigare sportbil än så här hittar du inte...

Gillar du bilar som varvar högt har du här din drömbil.

 BMW-återförsäljaren Förenade Bil i Malmö har nämligen lagt ut en Formel 1-bil på annons på Blocket. En Formel 1-bil på Blocket, inte varje dag man ser det. Och detta är inte vilken Formel 1-bil som helst. Bilen har nämligen körts av ingen mindre än tysken Nick Heidfeld under säsongen 2006 där han under året var stallkamrat med Jacques Villeneuve, Robert Kubica och Sebastian Vettel.

 18 starter, en pallplats och 23 poäng plockade Heidfeld det året. Förra året körde Heidfeld för Lotus Renault GP men blev ersatt av Bruno Senna och i dag kör han i stället långloppsracing för ett schweiziskt stall.

 Denna BMW Sauber F1.06 har en BMW P86-motor som är en V8 med cylindervolym på 2,4 liter och en vikt på 95 kilo. Motorn tänder åtta miljoner gånger under ett normalt race (30 mil) och varvar över 16000 r/min. Motorn är sammankopplad med en sjuväxlad sekventiell växellåda med kolfiberkoppling. Växellådshuset är i titan.

 Totalt väger bilen 600 kilo inklusive förare och kamera och är 4,61 meter lång, 1,8 meter bred, 1,0 meter hög samt har 3,11 meter mellan främre och bakre hjulaxel. Spårvidden fram är 1,47 meter, bak 1,41 meter.

 Bakom hjulen med Michelin-däck sitter bromssystem från Brembo med sexkolvsok. Bromsbelägg och skivor är i kolfiber.

 Övrigt bra att veta om bilen är att den har flertalet mojänger som vi räknar med att en ny bil av i dag ska ha. BMW Sauber F1.06 har nämligen antispinn (men inte antisladd), färddator, multifunktionsratt, sportstol och bakvinge. Precis som vilken finare bil som helst.

 Vill du slå till och äga en alldeles egen Formel 1-bil gör du bäst i att titta på Blocket-annonsen och slå säljaren en signal. Nio miljoner kronor kostar det om du vill ratta Heidfelds tidigare tjänstebil.

 Tack till Rolf Ramestam på Förenade Bil för bilderna.