Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nika Racing avbryter samarbetet med Michel Nykjær

Svenska WTCC-teamet Nika Racing har avbrutit samarbetet med Michel Nykjær på grund av ekonomiska skäl, trots att dansken ligger trea totalt i mästerskapet.

– Det här är naturligtvis inget roligt besked att ge, men tyvärr är sådant här också en del av motorsporten, säger Nykjær.

 Nykjær kommer att bli ersatt med en annan förare i teamet under de tre sista tävlingarna för året, en förare som kommer att avslöjas i morgon.

 – Det är naturligtvis alltid tråkigt när en sådan här situation uppstår. Som tävlingsmänniska hade jag gärna sett att vi kunnat fullfölja säsongen med Michel och fortsatt att utmana om andraplatsen i VM, men som teamchef är det samtidigt mitt uppdrag att se till verksamhetens bästa även på lång sikt, säger teamchef Nicklas Karlsson.

 Dansken har vunnit tre tävlingar, varit på pallen sex gånger och leder privatförarmästerskapet på samma poäng som konkurrenten James Nash.

 – Jag har haft en fantastisk säsong tillsammans med Nika Racing, och även om jag förstås hade velat fullfölja den kan man inte blunda för de enorma ekonomiska insatser som krävs för att tävla på den här nivån i ett världsomspännande mästerskap. 2013 har varit det kanske viktigaste året hittills i min karriär, och jag är förhoppningsfull inför framtiden. Jag kommer fortsätta att ha en nära relation till teamet, och jag önskar Nika Racing all lycka till under avslutningen av säsongen, säger Nykjær.