Nissan gör comeback i STCC

Nissan är tillbaka i STCC för första gången sedan 2001. Flash Engineering byter från Saab till Nissan med start i morgondagens tävlingar på Mantorp Park med en bil för Linus Ohlsson.

Teknikens Värld

– Vi inleder ett samarbete med Nissan och det gör det möjligt för oss att köra med en tredje bil. Jag lovade reservförare Linus Ohlsson en egen bil. Och nu levererar jag, säger Jan ”Flash” Nilsson till TT.

Nissan tävlade i STCC från 1998 till 2001 och tog 2000-titeln med norska föraren Tommy Rustad.

– Det är väldigt glädjande att vi kan välkomna ett tredje nytt bilmärke i STCC, säger Jonas Lundin, VD för STCC.

– Det är väldigt kul att se ett ökat engagemang för STCC från bilimportörer och det ger oss självklart en framtidstro inför kommande år.

Flash Engineering kommer att fortsätta driva två Saab-bilar för Björn Wirdheim, som gör STCC-debut på Mantorp, och Reuben Kressner. Teamet har ännu inte angett när de ska byta till Nissan-bilar till de förarna.

Flash Engineering-ägaren Nilsson har tidigare ställt sig positiv till ett reglementesbyte till TCR inför 2017 eller 2018, en kategori där Nissan just nu inte har en bil tillgänglig.

– Jag skulle gärna vilja samarbeta med Nissan runt en TCR-bil. Men den är inte byggd än, så framtiden får utvisa, säger Jan Nilsson.