Foto: LAT Photographic.Tel: +44(0)20 8267 3000.email: la

Nissan till Formel E

Nissan angör Formel E säsongen 2018/2019 samtidigt som ett annat märke drar sig ur. Gissa vilket!

Allt fler biltillverkare ansluter till Formel E – mästerskapet för eldrivna formelbilar som startade 2014. Nu står Nissan på tur och blir därmed första japanska tillverkare att göra så. Sedan tidigare finns där kända namn som DS, Renault, Jaguar, Audi samtidigt som BMW, Porsche och Mercedes står på tröskeln.

I Nissans DNA finns såväl kunskap om elektrisk mobiltet som en lång historia av framgångar inom motorsport, därför är det logiskt att vi för samman dessa två egenskaper genom att ställa upp i Formel E, menar Daniele Schillaci, vice vd på Nissan marknadssavdelning.

Nissan kommer att ansluta nästa säsong som präglas av stora lättnader regelmässigt. Mästerskapet var ursprungligen att betrakta som em entypsklass då alla bilar hade samma chassi från Dallara, motor från McLaren och batterier från Williams.

Nissan kommer att ersätta ett av de befintliga stallen, vilket tyder på att Renault kommer att dra sig ur serien för att koncentrera sig på Formel 1 – de både tillhör ju samma koncern. Renault är det mest framgångsrika stallet i Formel E då de har prenumererat på konstruktörstiteln sedan start.