Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110211 svenska rallyt 1110211 svenska rallyt 1110211 svenska rallyt 1
110211 svenska rallyt 1

Norskt svenska rally

Norrmannen Mads Östberg är den överraskande ledaren i Svenska Rallyt efter den första riktiga dagen. Ett bra startnummer där han slipper spåra och inte gör misstag är förklaringen.

P-G Andersson som ledde inför dagens etapp la sig på sidan på SS 2 och tappade en minut. Vann SS 3, men fick punktering på SS 4 och tappade mer tid. Sedan dess har han varit i topp, vann även SS 5, men har mycket tid att köra igen. Ligger nu på sextonde plats totalt.

Det stora svenska utropstecknet är Patrik Sandell i en S2000-Skoda som ett tag låg så långt upp som fyra totalt men nu ligger sjua efter första etappen. Sandell kör dock inte om VM-poäng. S2000 ingår inte i VM i Svenska Rallyt.

Det roliga är att Staffan Parmander, Patriks nya co-driver, börjar kalla Patrik för Kenneth. Ränderna sitter i efter så många år med Kenneth Eriksson i förarstolen!

I VM tävlar  emellertid Patrik Flodin som ligger tvåa i standardbetonade PWRC efter en problemfylld morgon med lite påhälsning i snödrivorna.

Världsmästaren Sebastien Loeb har haft en tung dag och plogat genom snön hela tiden. Han är drygt två minuter efter täten, men det kommer en ny dag i morgon.

När vargarna börjar yla i värmlandsskogarna är det osäkert om Mads Östberg klarar pressen.

Morgondagen ger svar. Söndagen är transport.