Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nürburgring-kurva kan döpas efter Sabine Schmitz

Sabine Schmitz kan komma att hyllas med en helt egen kurva på Nürburgring. Just nu pågår en namninsamling.

Det var under onsdagen 16 mars som beskedet om att Sabine Schmitz gått bort i sviterna av cancer 51 år gammal. Schmitz räknas till en av de mest erfarna förarna på Nürburgring och har under sina år avverkat tiotusentals varv där, både under olika tävlingar och som förare av den så kallade Ring-taxin. Det har gett henne smeknamnet ”Queen of the Ring”.
Sedan nyheten om hennes bortgång kom har det startats en namninsamling för att hylla Sabine Schmitz genom att döpa en av Nürburgring kurvor efter henne. I skrivande stund har drygt 24 000 underskrifter samlats in och antalet ökar snabbt. Något som även gjort ledningen för Nürburgring varse om insamlingen.

I nuläget är det ännu oklart vilken kurva som kan bli aktuell men då Nürburgring har mellan 73 och 170 kurvor, beroende på hur man räknar, så finns det några att välja på. Flera av dem har inga namn så det blir troligen inte någon fråga om att byta namn på en kurva. Till Sabine Schmitz egna favoritdelar av banan hör bland annat Schwedenkreuz och Fuchsröhre.

Namninsamlingen hittar du här.

https://www.youtube.com/watch?v=p9wTV2-xmow&ab_channel=TopGear