Foto: DPPI Media / Jean Michel Le Meur / DPPI

Ny deal kan få Lada tillbaka i WTCC

Lada drog sig ur WTCC i höstas, mästerskapet där Volvo-teamet Polestar Cyan Racing tävlar. Det tillsammans med Citroëns exit från mästerskapet gjorde att startfältet såg tunt ut, men nu verkar det som att Lada ändå står på startlinjen i vår.

Teknikens Värld

Information till TouringCarTimes.com gör gällande att Ladas teamchef Viktor Shapovalov har fått till en uppgörelse där de tre Lada Vesta-tävlingsbilarna kommer att stå på startlinjen med ett ännu ej namngivet ryskt privatteam.

Alan Gow, chef för FIA Touring Car Commission, har bekräftat för TouringCarTimes att mästerskapet sannolikt kommer ha minst 16 bilar 2017 som krävs för att uppfylla kraven för ett världsmästerskap.

Honda och Volvo Polestar är ensamma officiella tillverkare medan Citroën, Chevrolet och Lada kommer att representeras av privatteam i år.

Volvo kommer att utöka till tre bilar i årets mästerskap, men har ännu ej bekräftat vilka förare det blir. Under säsongen 2016 körde Thed Björk, Fredrik Ekblom, Robert Dahlgren och Néstor Girolami de två Volvo S60-bilarna.