Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ny förare till Team Kia i STCC

Rasmus Mårthen kommer att göra sin STCC-debut för Team Kia i årets tre sista tävlingar med start i helgens Kanonloppet på Karlskogabanan.

– Det känns riktigt bra och jag är stolt över att få kunna representera Dalarna på det viset, säger Mårthen som kommer från Mora.

22-åringen har tidigare kört supportklasserna JTCC och V8 Thundercars, men har inte tävlat på över ett år på grund av en krasch.

– Jag har varit skadad sedan en krasch i juni 2014. Jag gick med korsett till februari-mars och jag har inga höga krav på mig själv, utan det gäller att öka farten successivt, säger Mårthen.

Mårthen kommer möta förare som regerande mästaren Thed Björk och fyrfaldiga mästaren Richard Göransson i STCC, en uppgift han har respekt för.

– Ja... Dom har rutin. Jag kommer inte slå dom första helgen, och inte andra och inte tredje. Jag har inte en ens hel testdag i den här bilen, det kommer att ta lite tid att komma in i det. Men jag har åkt fort när jag provat på den här typen av bilar. Jag har alltid varit snabbare i bakhjulsdrivet, så den delen är väldigt positiv, säger Mårthen.

Team Kia har uppgett att de planerar tävla med Mårthen även 2016 och 2017.