Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: mattiasekstrom.se

Ny pallplats för Mattias Ekström i DTM

Mattias Ekström blev trea i helgens DTM-race på Valenciabanan och avancerade till femte plats i förartabellen inför finalen på tyska Hockenheim 20-21 oktober.

Mattias Ekström kvalade inte bättre än åttonde man men  trots att Ekström blev uttryckt i gräset i kampen mot första kurvan lyckades han avancera två placeringar och var sjätte man efter ett varv.

– Efter det låg jag och krigade bakom mina teamkollegor och kände tidigt att jag hade mer att ge. När vi gick i depå för de obligatoriska däckbytena visste jag att jag skulle avancera om grabbarna gjorde bra stopp.

Precis så blev det. Under det första depåbesöket passerade Ekström Mike Rockenfeller och i samband med det andra gick han förbi en annan av sina Audikollegor, Filipe Albuquerque.  Från fjärde position jagade Ekström därefter Adrien Tambay i kampen om den tredje pallplatsen. Ekström kom aldrig förbi, men blev ändå trea. I loppets slutskede tvingades nämligen andraplacerade Mortara bryta med tekniska fel.

Racet vanns av BMW-föraren Augusto Farfus.

Tack vare årets tredje pallbesök avancerade Ekström från sjunde till femte plats i förarmästerskapet. Till kampen om medaljerna i mästerskapet är avståndet för stort, men chansen att bli bästa Audi-förare i mästerskapet har han fortfarande. På fjärde plats och bara fyra poäng före Ekström återfinns nämligen Mike Rockenfeller.