Måns Grenhagen Foto: sbf.se

Ny svensk till EM i Formel 3

En för många okänd svensk racerförare tar nu plats i det nya europamästerskapet för Formel 3. Enter: Måns Grenhagen!

Måns Grenhagen från Stockholm var tidigare en av Sveriges allra bästa kartingförare och har sedan dess ganska anonymt, för oss svenskar i alla fall, kört diverse formelserier i Europa, däribland Formula Lista (även känt som Formula BMW) och Formula Abarth.

 Efter ett års uppehåll gjorde han i fjol comeback i European F3 Open, en av många Formel 3-serier. Han ledde serien halvvägs in på säsongen och slutade trea totalt.

 Nu kastar han sig in i den riktiga hetluften, EM i Formel 3. En nystartad (och nygammal!) serie som ska ena Europas elit i klassen i stället för att som tidigare ha splittrat dem i två mästerskap.

 Så här långt är Måns Grenhagen ende anmälde svensk i mästerskapet och kommer att köra för holländska Van Amersfort Racing som tidigare vunnit det tyska Formel 3-mästerskapet tre gånger med förarna Carlo van Dam, Laurens Vanthoor och Richie Stanaway.

 Dock finns det lite mer svenskintresse i serien då Tom Blomqvist, son till Stig Blomqvist, också är anmäld. Tom kör dock varken på svensk licens eller är svensk medborgare.