Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Ford GT låter som om den pruttar

När Ford nyligen testade banversionen av nya GT på Sebring reagerade många på att den jämnt och ständigt lät som om den behövde lätta på trycket.

https://youtu.be/x95ViD9AUsA

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Fords Le Mans-tävlingsversion av nya GT har samma drivlina som gatversionen, det vill säga en turboladdad sexcylindrig EcoBoost-maskin på 3,5 liter. I och med att det kvarstår ett halvår innan tävlingsdebuten är det full rulle på testandet och fredags fångades bilen på film när den avverkade ett antal varv runt Sebring International Raceway. Många reagerade då på att den låter en aning märkligt. Inte bara det att den saknar ett V8-ljud, utan att det låter som om den pruttar titt som tätt. Vi hör det tydligt i filmen ovan.

Det tvistas nu om varför bilen låter som den gör. Ett alternativ som seglat upp till ytan är att det är ett antilagg-system som kikar in när föraren duttar på gasen vid kurvtagningar. Ett annat är att det är antispinnsystemet som hörs när vid gaspådrag i låga hastigheter.

Ärligt talat så är undertecknad inte expert nog för att kunna berätta vilken expertförklaring som är den mest korrekta, men nog låter det lite lustigt alltid.