Nya ljusmarkeringar i DTM

Vid årets DTM-premiär på Hockenheim märktes genast svårigheten att faktiskt se vilken av de två däcktyperna som bilarna körde med. Därför jagar man en snabb lösning som ska introduceras i samband med deltävling 2 på brittiska Brands Hatch.

DTM-mästerskapet införde vid premiären på Hockenheim 4-5 maj systemet med två olika gummiblandningar som alla förare måste köra på under tävlingsloppet. Alltså på samma sätt som det fungerar i Formel 1. Men det blev problem på Hockenheim då i stort sett ingen förutom teampersonalen kunde hålla reda på vilka däck som bilarna körde på.

 Visserligen så hade de mjukare så kallade option-däcken från Hankook en gul färgmarkering, men denna var ytterst svår att se, vilket ställde till det för såväl fans som kommentatorer.

 Därför jobbar ITR, som driver DTM-serien, på en hållbar lösning som ska införas till andra deltävlingen som körs på Brands Hatch nu till helgen (19 maj). Närmare bestämt kommer man att använda samma ljus-system som redan sitter i alla bilar och som tidigare var till för att visa hur många depåstopp bilarna hade gjort. Dessa består av orangea LED-lampor som sitter i anslutning till förarens namn på bakre sidorutan. När de mjukare option-däcken används så kommer lamporna att vara tända och när de hårdare däcken används så släcks lamporna. Det diskuteras även om att göra den gula färgmarkeringen på däcksidan bredare, men beslut har inte tagits i frågan ännu.