Porsche LPM1 2014

Nya Porsche LMP1 – nytt bildgalleri

Att Porsche ska  återvända till toppklassen på Le Mans 2014 har nog inte undgått någon  bilintresserad. Nu har Porsche släppt färska bilder, i ”bilspionsmaskering”, på nya  LMP1 – Audi kan få det svårt.

Till nästa års säsong får Audi och Toyota hård konkurrens i toppklassen LMP1. Trots att Audi i stort sett har dominerat klassen de senaste decenniet är det fortfarande Porsche som har vunnit vid flest tillfällen. Senaste gången var dubbelsegern 1998 med 911 GT1 98 i den dåvarande toppklassen GT1. 

Porsches nya sportvagnsprototyp i LMP1-klassen kommer att tävla i nästa års FIA World Endurance Championship och därmed nästa års Le Mans 24-timmars. Trots kamouflagefolien kan man urskilja karossens form. Den påminner starkt om de senaste årens toppskikt i LMP1 med fjolårets vinnare Audi R18 e-tron quattro och Toyota TS030 Hybrid. Vad som finns under skalet är fortfarande oklart men en hybridlösning är inte helt orealistiskt. 

Bakom ratten kommer vi att få se Le Mans-veteranerna Timo Bernhard och Romain Dumas. Den tredje föraren blir Mark Webber som tidigare i år meddelade att han lämnar Red Bull Racing och Formel 1.