Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nykjaer och Olsson STCC-segrare i Danmark

Det blev en ganska stökig STCC-helg på danska Jyllandsringen. När krutröken lagt sig och tävlingsledningen beslutat sig stod hemmaföraren Michel Nykjaer, Chevrolet, som segrare i lopp ett och Patrik Olsson, Volkswagen i lopp två.

Det blev dubbelt Chevrolet i första tävlingen då Rickard Rydell gick in som tvåa före Johan Kristoffersson i Volkswagen.

 I det andra loppet var Johan Kristoffersson först över mållinjen men han bestraffades efter tävlingen med ett tidstillägg och föll ned till tredje plats. Tävlingen hade synpunkter på hur Kristoffersson skött startförfarandet.

 I stället blev det hans teamkollega i biogas.se, Patrik Olsson, som för första gången fick kliva upp på prispallen som segrare.

 Mikael Nykjaer placerade sig som tvåa och var därmed den första som plockade mest poäng under helgen. Han kan därmed vara med och slåss om STCC-guldet med två tävlingshelger kvar.

 Johan Kristoffersson leder alltjämt mästerskapet, nu åtta poäng före Rickard Rydell. 

Tomas Engström, som vann dubbelt i Östersund med sin Honda Civic, blev helt poänglös.

I första loppet bröt han efter en sammanstötning med Johan Kristoffersson och ännu värre blev det i lopp två där han rullade runt efter en uppgörelse med Johan Sturesson.