Esteban Gutiérrez Foto: Sauber

Nytt på Formel 1-fronten

Det är inte bara sista deltävlingen i  Formel 1 som inträffar i Brasilien i helgen. Det sker även en del på  förarfronten. Visserligen i de nedre regionerna, men i alla fall.

Sauber har bekräftat att mexikanen Esteban Gutierrez kör för dem nästa säsong. 21-åringen har varit testförare åt Sauber i två år. 2010 vann han GP3 och har de senaste åren kört GP2.

Gutierrez ersätter Kamui Kobayashi och därmed försvinner troligen en frisk fläkt från Formel 1 nästa säsong. Nico Hulkenberg fortsätter i Sauber.

Samtidigt meddelas att Charles Pic flyttar från Marussia till Caterham. Pic har fått respekt efter att ha varit likvärdig med Timo Glock under året.

Det här betyder att Heikki Kovalainen får det svårt att stanna i Formel 1. Men han har i en intervju förklarat att det inte är hela världen och att han haft erbjudanden men då var tvungen att skaffa sponsorer. Det var inte finländaren intresserad av.

Vad som sker med Vitaly Petrov är oklart men det sägs att han är på väg till Williams. Charles Pics plats hos Marussia tas troligen av testföraren Max Chilton.