Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen

Nytt rekord för Volkswagen ID.R

Volkswagens elsportbil ID.R slår rekord på rekord. Nu har man lyckats på nytt på Big Gate Road i Kina.

Det börjar bli lite tjatigt med Volkswagens elsportbil ID.R har slagit rekord på nytt. Tidigare har man noterats för rekordtider på Pikes Peak, Nürburgring (med oss på Teknikens Värld på plats) och Goodwood. Att kinesiska Tianmen Shan stod på tur kunde vi berätta förra månaden och nu är det gjort.

Foto: Volkswagen

Tiden som föraren Romain Dumas klockade för på ”Big Gate Road” blev 7 minuter och 38,585 sekunder tros skralt med testmöjligheter. Det är ett rekord men slingan är inte (ännu) en plats där det körs rekordförsök på regelbunden basis. Platsen är mer känd som foto- och filmplats för bland annat bilindustrin.

Foto: Volkswagen

Sträckan klättrar 1 100 meter i höjd, omfattar 99 kurvor och hastigheter på 230 km/h kan uppnås på de snabbaste partierna. Den tajtaste kurvan har en radie på sex meter och tas i 88 km/h. Vägbanan är mellan fem och sex meter bred.

Volkswagen har prickat in eventet väl i kalendern. I dagarna startar tillverkarens satsning på elbilar i Kina och snart stundar Frankfurtsalongen där Volkswagens ”folk-elbil” ID.3

 ska täckas av.Rekordet kan du se på klippett nedan. Tyvärr får vi inte se hela varvet eller åka med i bilen, men ett sådant klipp lär dyka upp på sikt.

https://youtu.be/VHU2j7rZess