Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070918-wtcc-anderstorp070918-wtcc-anderstorp070918-wtcc-anderstorp
070918-wtcc-anderstorp

Nytt WTCC-race på Anderstorp 2008

Arrangörerna på Anderstorp lyckades bra med WTCC i år, trots korta förberedelser. Därför får de nytt förtroende även 2008 och publiken kan återigen njuta av världens bästa standardvagnsförare på svensk mark.

I år blev det svensk succé på Anderstorp då Rickard Rydell vann ett av heaten. Han gjorde det som inhoppare i en Chevrolet och det var lite sura miner från de ordinare förarna efteråt.

- Jag vill gärna köra WTCC 2008 sa Rickard Rydell efteråt. Även om jag inte tror att det blir i en Chevrolet... Vi får se. Hur som helst kommer WTCC tillbaka till Anderstorp, mitt i sommarsemestern den 27 juli. WTCC utökar till tolv deltävlingar, Mexico och Japan tillkommer. Holländska Zandvoort försvinner, de ersatte i all hast Mexico i fjol. Och det portugisiska stadsloppet i Porto flyttas till Estoril eftersom Porto bara har tillstånd att tävla i staden vartannat år.

Preliminär kalender WTCC 2008

2 mars - Curitiba, Brasilien

6 april - Mexico (bana ej klar)

18 maj - Valencia, Spanien

1 juni - Pau, Frankrike

15 juni - Brno,Tjeckien

6 juli - Estoril, Portugal

27 juli - Anderstorp, Sverige

31 aug - Oschersleben, Tyskland

21 sept - Brands Hatch, England

5 okt - Monza, Italien

26 okt/2 nov - Okayama, Japan

16 nov - Macau, Kina

Datumet i Japan är inte helt klart, därav två alterntiv. Om ni inte känner igen namnet Okayama: banan hette förut Aida och där kördes tidigare Formel 1 i form av Pacific Grand Prix.