070118_mclaren

Och här är hans ”riktiga” bil

Den här veckan är det premiärvecka för F1-stallen. Först var det Ferrari, sedan BMW och nu är det McLaren-Mercedes tur.

Det var ett nytt McLaren-Mercedes som visade upp sig i går i Valencia. Ny bil, nya förare och ny huvudsponsor. Och det är det sista som framförallt syns på den nya bilen för helt plötsligt har Ferraris bäste vän Vodafone hoppat över till konkurrenten och satt röda dekaler på den grå-svarta bilen.

Det var många som ville se hur nybygget såg ut när den framfördes av en av de yngsta F1-paren någonsin – Fernando Alonso, 25 och Lewis Hamilton, nyss fyllda 22. På Valencias gator mötte mästaren Alonso sina fans i sin nya bil och han såg riktigt nöjd ut med tillvaron.

- Det här är en fantastisk dag för mig, jag är riktigt stolt att få presentera mig själv och nya bilen här i mitt hemland, sa en glad Fernando Alonso.

Lewis Hamilton var minst lika glad.

- Det här är ju en barndomsdröm som går i uppfyllelse. Efter att ha sett så många F1-lopp på TV får jag äntligen vara med om det själv, sa Hamilton. Det kommer bli ett år med många ”första” för mig. Mitt första lopp, min första säsong, min första presentation som jag hade i dag och mitt första demonstrationsrace.

Kanske kan Lewis Hamilton även ta sin första seger redan i år? Vi ser i alla fall fram emot en spännande säsong.