Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ogier segrare i Monte Carlo-rallyt

Att Sébastien Ogier vinner i rallly-VM är vi vana med de senaste åren. I helgen segrade han i Monte Carlo-rallyt, men denna gången i en Ford.

Det var som vanligt ett intensivt rally i bergen ovanför Monaco med ömsom torrt väglag, ömsom is och snö. Tävlingen överskuggades också av det dödsfall som skedde första dagen när Hayden Paddon körde på en åskådare som avled.

Ogier övertog ledningen i rallyt sedan Thierry Neuville, Hyundai, åkt av och skadat hjulupphängningen. Neuville kunde fortsätta men var långt efter men fick i alla fall med sig fem VM-poäng då han var snabbast på den avslutande superspecialsträckan som ger poäng i sig.

Det hade mycket väl kunnat bli dubbelt Ford i topp men ett motorproblem för Ott Tanak den sista dagen gjorde att han tvingades släppa Jari-Matti Latvala förbi sig. Det innebar att Toyota stod på prispallen i sin rally-comeback efter 17 års frånvaro.

 Pontus Tidemand var ende deltagande svensk och slutade fyra i WRC2-klassen, det kunde ha varit bättre utan två punkteringar. Svensken deltog dock inte i VM-klassen där WRC2-förarna får välja sju deltävlingar varav sex räknas. Pontus var med för att se och lära inför framtiden då detta var hans första Monte Carlo-rally.