Ola Nilsson helgens man på Red Bull Ring!

Det var många svenskar i aktion på österrikiska Red Bull Ring i helgen. Och framgångsrikast av dem alla var Ola Nilsson i VW Scirocco Cup R med två segrar!

Huvudklassen  i Österrike var förstås DTM där det blev ett spännande lopp med många  bra fighter. Mattias Ekström var på g med en tredjeplats på gridden men  fick lite stryk i den inledande avdelningen och hamnade fyra. En  placering han höll i mål och var ytterst nära att passera Gary Paffetts  Mercedes på de avslutande varven. Ekströms Audikompis Edoardo Mortara  vann tävlingen efter att ha legat i topp från start, dock inte helt  ouppvaktad. Audis första DTM-seger i år. Likväl var det Mortaras första  DTM-seger. Mattias Ekström ligger tvåa otalt i mästerskapet.

För  Sverige var det dock Ola Nilsson som gladde främst med två segrar i VW  Scirocco Cup R. Den första helt överlägsen, nummer två lite tightare,  men först över mållinjen och total ledning i mästerskapet. Rasmus Mårthen höll sig bland de tio bästa i båda loppen, Mikaela Åhlin-Kottulinsky lite längre ner.

I  Euroserien för Formel 3 blev det en nattsvart helg för Felix  Rosenqvist. Nia och brutet i loppen på lördagen. Solklar tjuvstart från  pole position i söndagens lopp vilket gav straff och han slutade elva. Roligare  dock för ”halvsvensken” Tom Blomqvist som börjar komma igång i serien.  Tog sin första podiumplats på lördagen genom att bli trea.