Foto: Ola Nilsson Motorsport

Ola Nilsson kör Carrera Cup i Tyskland

Ola Nilsson ger sig ut på den internationella scenen igen. I år kör han tyska Porsche Carrera Cup för ett toppteam.

För två år sedan dominerade Ola Nilsson Volkswagen Scirocco R-Cup i Tyskland. Han vann åtta av tio race.

Efter ett år i svenska Porsche Carrera Cup återvänder han nu till Tyskland och kör världens största nationella Porsche-mästerskap. Skåningen kommer att köra för flerfaldiga mästarteamet Deutsche Post by Project 1.

– Det här är en styrning jag drömt om väldigt länge, och en helt fantastisk möjlighet för mig, säger Ola Nilsson. Jag har arbetat mot en plats i Porsche Carrera Cup Deutschland i flera år, och har haft förmånen att kunna följa mästerskapet på allt närmare håll under den senaste tiden. Det är exceptionellt tuff konkurrens och en miljö som utan tvekan kommer att ge mig bästa tänkbara förutsättningar inför framtiden.

Porsche Carrera Cup Deutschland utgör en av supportklasserna till det populära standardbilsmästerskapet DTM – Tysklands största motorsportplattform – och attraherar årligen massiv medial uppmärksamhet. 2014 års säsong löper över nio deltävlingar, varav två avgörs utanför Tyskland, i Ungern respektive Österrike. Premiären äger rum på Hockenheim i samband med DTM-upptakten 2-4 maj.