Ola Nilsson racingmästare i Tyskland

Ola Nilsson blev i helgen suverän mästare i Volkswagen Scirocco R-Cup i Tyskland. Skåningen avgjorde hela mästerskapet i näst sista deltävlingen på Oschersleben. Och som han gjorde det! Dessutom på sin 25-årsdag.

Ola Nilsson hade pole position men missade i starten och kom iväg som trea. Tävlingen igenom slogs han med Adam Gladysz om andraplatsen och lyckades ta den på näst sista varvet. Redan där var segern klar. Men det var inte över med det.

På det allra sista varvet, metern före mållinjen, passerade han ledaren Moritz Oestreich och totalsegern var klar. Segermarginalen blev 0,021 sekunder! Hemligheten med de två sena omkörningarna var att Ola sparat på de viktiga sista push-to-pass trycken då motorn får ett extra krafttillskott.

Detta var Ola Nilssons tredje säsong i Volkswagen Scirocco R-Cup och nu måste han prova sina vingar i en högre division. Vad det blir är inte klart, men det smids förstås redan planer för Ola av hans teamchef Micke Olsson. Rasmus Mårthen blev åtta i tävlingen, Mikaela Åhlin-Kottulinsky trettonde.